Gasztronómia

Gasztronómiai szolgáltatások a Gold Hotel Budapestben

Nyitvatartás

büféreggeli 7:00 – 10:00
drinkbár, terasz 7:00 – 22:00
szobaszervíz 7:00 – 10:00 & 12:00 – 22:00

Büfé reggeli étel és italválaszték

Meleg ételek:

tojásrántotta, tükörtojás, omlett, sült szalonna, sült debreceni, virsli, főtt tojás, paradicsomos bab, lecsó, bundás kenyér.

Felvágottak, sajtok:

magyar szalámik, kolbászok, sonkák, sajtok: trappista sajt, füstölt sajt, mozzarella

Zöldségek:

paradicsom, paprika, uborka, csemege uborka, vegyes vágott savanyúság

Gyümölcsök:

alma, szőlő, banán, narancs, mandarin, szezonális gyümölcs

Helyi péksütemény, pékáru:

császár zsemle, toast kenyér, croissant, kalács, kakaós csiga, vaníliás tekercs, házi sütemények és kekszek

Müzlik:

csokigolyó, kukoricapehely, gyümölcsös zabpehely

Joghurtok:

gyümölcsös és natúr

Kencék:

lekvárok, mogyorókrém, teavaj, margarin

Kiegészítők:

ketchup, majonéz, mustár, kristálycukor, méz, édesítőszer

Hideg italok:

narancslé, almalé, víz, hideg tej

Meleg italok:

kávé (espresso, double espresso, hosszú kávé, cappuccino), meleg tej, tea (gyümölcs, fekete, zöld, menta, herba), kakaó

Ételallergia és biztonság:

Tájékoztató jellegű ételallergia táblázatunk
ide kattintva nézhető meg.

Szobaszervíz a'la carte étlapról és itallapról

Szobaszervíz: 7:00 – 10:00 & 12:00 – 22:00
személyesen a recepción vagy tárcsázza a ‘0’ melléket.
Minimum rendelési összeg: 15 € / alkalom.
Szállítási és szobaszervíz díj: +15 € / alkalom.

Étlap itt nézhető meg.

Gold Hotel Budapest itallapja itt nézhető meg.

Szobaszervíz Gold Hotel

Borvidékek

Magyar és nemzetközi borok széles választékát ajánljuk. Lentebb megnézheti Magyarország legnépszerűbb borvidékeit.
A magyar bornak Római időkig visszamenőleg van történelme. A 22 borvidék 5 nagy régióba sorolható.
A Gold Hotel Budapest itallapja számos magyar bort kínál. A legismertebb magyar borok a tokaji és egri borvidékről származnak.

Borvidékek Gold Hotel
  • Tokaj borvidék

    Tokaj Magyarország legismertebb fehér borvidéke.
    Tokaj – észak-kelet Magyarországon található, a Kárpátok lábánál.
    Kóstolja meg az édes aszút, vagy a száraz Furmintot. Minél több puttonyt tartalmaz, annál édesebb a bor.

  • Eger borvidék

    Eger Magyarország északi részén található, elegáns vörös borairól híres, különösen a Bikavérről. Mondhatjuk, hogy Eger olyan, mintha Magyarország Burgundy-ja lenne. A Pinot Noir borfajta is megtalálható itt.

  • Etyek-Buda borvidék

    Etyek egy kis helység Dél-Budán, egyike a fő fehérbor és pezsgő bortermelő vidékeknek (Törley pezsgő). Chardonnay a vezető borfajta, melyet a Savignon Blanc, Riesling, Szürkebarát és Olaszrizling követ.

  • Villány borvidék

    Villány Magyarország Bordeaux-ja. Villány a legdélebbi és legmelegebb borvidék, az ország legjobb testes vörösborát termeli. Bordeaux borfajták találhatóak itt, úgymint a Cabernet Sauvignon, Merlot és Cabernet Franc.

  • Szekszárd borvidék

    Kissé észak-keletre Villánytól található Szekszárd. Itt található Magyarország egyik legjobb vörösbora. Szekszárd borfajtái: Bikavér, Bordeaux fajták és kékfrankos.

Rendezvényszervezés

Menüket és élőzenés showműsoros esteket cégeknek, baráti társaságoknak, családoknak és csoportos utazóknak ajánljuk 20 főtől. Légkondicionált éttermünkben elegáns és kellemes környezetben ünnepelhet, kikapcsolódhat.

Tekintse meg videós ízelítőnket a Mozzarella Estről.

Menü ajánlatok

Válasszon nemzetközi, magyaros és vegetáriánus menü ajánlatainkból.

Menü ajánlatok Gold Hotel
  • Welcome drink

    Welcome drink lehet aperitif, pezsgő vagy bor. Érkezéskor szolgáljuk fel a vendégeknek.

  • 2 fogásos menü

    A 2 fogásos menü tartalmaz egy levest vagy egy előételt és egy főételt. Néhány menü minta:

    Nemzetközi menü:
    Paradicsomleves
    Rozmaringos csirke rizzsel

    Magyar menü:
    Hortobágyi palacsinta
    Borjúpaprikás galuskával

    Vegetáriánus menü:
    Gomba leves
    Spagetti Carbonara

  • 3 fogásos menü

    A 3 fogásos menü tartalmaz egy levest vagy előételt, egy főételt és egy desszert. Néhány menü minta:

    Nemzetközi menü:
    Tonhal saláta
    Grillezett karaj tepsis burgonyával
    Panna cotta

    Magyar menü:
    Hagyományos gulyásleves
    Szűzérmék Budapest módra, sült burgonyával
    Gundel palacsinta

    Vegetáriánus menü:
    Minestrone leves
    Rántott sajt rizzsel
    Tiramisu

  • Exkluzív menü

    Welcome Drink:
    Fragolino eper pezsgő

    Előételek (mind):
    Paradicsomos Bruschetta
    Kacsamájpástétomos házi pirítós
    Padlizsánkrémes Bruschetta

    Főétel:
    Konfitált narancsos kacsacomb, krokettel

    Desszert:
    Panna Cotta szív erdei gyümölccsel

  • Mozzarella Vacsora élő zenével és show műsorral

    A Mozzarella Vacsorán élő show keretében mutatjuk be az eredeti mozzarella készítését. Finom ételek, igényes környezet és élőzene. Min. 20 fő részvételével szervezzük.

    Előétel mindenkinek:
    Mozzarella Caprese San Daniele sonkával és Risotto erdei gombával

    Választható:
    A. Pármai sonkás sertéskaraj zsályával fehérbor mártásban tepsis burgonyával
    B. Csirkemell Valdostana módra: sonka, sajtmártásban

  • Pasta Vacsora élő zenével és show műsorral

    A Pasta Vacsorán többféle eredeti, kézzel készült házi tésztát szolgálunk fel és élő show keretében mutatjuk be hogyan készülnek ezeket a finomságok. A sok, kisebb adagokból álló fogásokat élő zene kíséri. Min. 20 főtől szervezzük.

    Előételek:
    Cozze gratinate / Csőben sült fekete kagyló
    Bresaola (sózott, szárított marhahús) rucola salátával és parmezán forgáccsal

    Friss házitészták:
    Ravioli vargánya gombával
    Ravioli ricottával és spenóttal töltve vajas paradicsommártással
    Ravioli a tenger gyümölcseivel
    Lasagne bolognai módra
    Lasagne spenóttal (vegetáriánus módra)

    Desszertek:
    Panna Cotta
    Tiramisu

  • Exkluzív büfé ebéd vagy vacsora

    Büfé asztal minta:
    Előétel, leves:
    Vargányás borjúraguleves
    Grillezett fokhagymás tintahal paradicsomos rukkolával
    Passatelli erdei vegyes gombával

    Főételek:
    Sáfrányos risotto
    Vegyes erdeigombás risotto
    Lazac steak négymagvas kéregben sütve salátával
    Pármai sonkás csirkemell, cukkinis zöldség tortával
    Kacsamell gombamártáson, almaszeletekkel

    Desszertek:
    Panna cotta házi karamell öntettel
    Epres mascarponés kocka
    Katalán krém

  • Karácsonyi vacsoraötletek

    Előételek:
    Marha carpaccio parmezán sajttal és rukkolával
    Lazac carpaccio Norvég módra
    Sült fekete kagyló

    Tészták:
    Pappardelle marhahús raguval
    Rizottó garnélarákkal és vargánya gombával
    Tagliatelle tenger gyümölcseivel

    Főételek:
    Serpenyőben sült sertés szűzpecsenye
    Kacsamell Barolo (vörösbor) mártással
    Tengeri süllö fehérborban
    Serpenyőben sült pisztráng

    Köretek:
    Grillezett zöldség
    Rozmaringos tepsis burgonya
    Tepsis zöldség

    Desszertek
    Citromos sorbet
    Karácsonyi kuglóf