Vendégtájékoztató

Hasznos információk vendégeinknek

Kedves Vendégünk! 

Köszönjük, hogy a Gold Hotel Budapestet / Gold Apartments lakást választotta pihenése színhelyéül!

Tájékoztatónkban igyekeztünk összefoglalni mindazokat a tudnivalókat, amelyek a könnyebb eligazodást segítik itt a hotelben, valamint a környéken. Bízunk benne, hogy ezzel kellemesebbé tehetjük kikapcsolódásukat.

ALAP ADATOK
Szálloda neve: Gold Hotel Budapest
Címe: 1016 Budapest, Hegyalja út 14.
Apartmanok neve: Gold Apartments
Címe: 1016 Budapest, Hegyalja út 12.
Honlap: https://goldhotel.hu
E-mail: budapest@goldhotel.hu
Recepció nyitva tartás: egész évben 0.00 – 24.00 óra

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Kérjük, hogy biztonsága érdekében tartsa be az alábbi előírásokat:

 • Tűzesetek elkerülése végett kérjük, hogy a szálloda teraszán dohányozzon, 5 méterre a bejárattól. A szobai füstérzékelőket letakarni szigorúan tilos, így elektromos cigarettázni sem lehet. Az apartmanok erkélyén a dohányzás megengedett.
 • Tilos a szálloda és az apartmanház területére behozni robbanásveszélyes, gyúlékony anyagot, vegyszert!
 • Tűzbiztonsági okokból a szoba / lakás elhagyásakor kérjük, mindig kapcsolja ki az elektromos berendezéseket és vigye magával kulcskártyáját / kulcsát.
 • Vészhelyzet esetén kérjük, hívja a recepciót a 0-ás mellék tárcsázásával.
 • Tűzriadó esetén kérjük, hogy azonnal hagyja el az épületet, a menekülési útvonalat a szobaajtóra kifüggesztve találja. A liftet tűzriadó alatt tilos használni.

A szobában, apartmanban, parkoló autóban hagyott értéktárgyakért, készpénzért nem vállalunk felelősséget, kérjük:

 • A bejárati ajtót mindig tartsa zárva, távozáskor zárja be az ablakokat és ajtókat.
 • Értéktárgyainak elhelyezésére használja a szobaszéfet, melynek használata ingyenes.
 • Parkoló autójában és a szálloda /apartmanház területén ne hagyja őrizetlenül értéktárgyait.

FONTOS TELEFONSZÁMOK

Mentők: 104
Tűzoltók: 105
Rendőrség: 107
Általános segélyhívó: 112

AKADÁLYMENTESÍTÉS

A recepció akadálymentes megközelítését a bejárat előtti kerekesszékes feljáró biztosítja. A hotelen belüli közlekedést lift biztosítja. Kérésre extra kapaszkodókat és fürdőszoba széket tudunk biztosítani. A hotel közösségi terei alkalmasak kerekesszék használatára. Nincs kimondottan kerekesszékkel használható szobánk. Az apartmanok kizárólag lépcsőn közelíthetőek meg.

ÁGYELŐ

A recepción ingyenesen kérhető mosható ágyelő.

BABAFELSZERELÉS, GYEREK

Etetőszék, babaágy, cumisüveg sterilizáló áll rendelkezésre, kérjük igényét minimum 24 órával előre jelezze. 18 év alatti gyermek folyamatos felügyelete kötelező.

BANKKÁRTYÁK / HITELKÁRTYÁK / KÉSZPÉNZ

Az alábbi bankkártyákat fogadjuk el: VISA, Mastercard, Maestro, SZÉP kártya (OTP, KH, MKB) A bankkártyát forintban tudjuk megterhelni, melynek mark-upját a POS szolgáltató szabja meg. Készpénzfizetést elfogadunk.

BEJELENTKEZÉS ÉS KIJELENTKEZÉS

Bejelentkezés / check in: 14:00 órától
Kijelentkezés / check out: 11:00 óráig
Korábbi érkezésre, illetve későbbi távozásra – foglaltságunk függvényében – van lehetőség. Erre irányuló kéréseikkel keressék recepciós kollégainkat a megelőző napon, ahol bővebb felvilágosítást kaphatnak.
Minden vendég regisztrációja kötelező.
Az ingyenes lemondás minimum 72 órával előre lehetséges, azonban ez a foglalástól függően változhat, így kérjük ellenőrizze foglalását.

BÉRLÉS

A recepción bérelhető: köntös, papucs, strandtörölköző, extra párna, extra paplan, mosható szőnyeg, fürdőszoba szék, csúszásgátló szőnyeg, babatermékek, rekreációs játékok, vasaló+vasalódeszka,  töltőkábelek, átalakítók, vízforraló és notebook.

BŐRÖNDTARTÓ

Bőröndtartónkat a szobában találja.

BUSINESS CENTER

Vendégeink számára nyomtatóval, számítógéppel, internetkapcsolattal felszerelt business centerünk az étterem mellett található.

CIPŐTISZTÍTÁS

Cipőtisztító gép a hallban található. Cipőtisztító készlet és cipőkanál a szobába található.
Igény esetén – külön térítés ellenében – a cipők tisztításáról gondoskodunk, ez irányú igényét kérjük a recepción jelezni.

CSOMAGMEGŐRZÉS / CSOMAGSZÁLLÍTÁS

Kérjük, forduljanak kollégáinkhoz, ha segítségre van szüksége, vagy itt szeretné hagyni csomagjait kijelentkezés után.

DOHÁNYZÁS, ELEKTROMOS CIGARETTA

A szállodai szobákban és apartmanokban, – beleértve az ablakokat és a párkányt is, – tilos a dohányzás.  A füstérzékelők miatt a szobában elektromos cigaretta sem használható, a füstjelzők letakarása szigorúan tilos. Dohányozni a szálloda teraszán lehet, 5 méterre a bejáratoktól. Az apartmanok erkélyén a dohányzás megengedett. A szobában és az apartmanban való dohányzás a házirend megszegése, mely kártérítési kötelezettséggel jár.

DRINKBÁR / ITALFELSZOLGÁLÁS

A recepción működő drinkbár a hét minden napján 7:00 – 22:00-ig van nyitva.

ELEKTROMOS ÁRAM

Az elektromos áram 220V/50Hz. A fürdőszobai konnektort csak villanyborotva és hajszárító használatra kérjük igénybe venni. A többi elektromos fogyasztót kérjük, a szobai csatlakozókon keresztül használják.

ESERNYŐ

Esernyő a recepción igényelhető.

ÉBRESZTÉS

Ébresztéssel kapcsolatos igényét kérjük, a recepción szíveskedjék jelezni.

FÉNYMÁSOLÁS, NYOMTATÁS

Külön térítés ellenében kinyomtatjuk a recepción dokumentumait. Önkiszolgáló nyomtatónkat a Business Centerben használhatja.

FÜRDŐKÖPENY, KÖNTÖS ÉS PAPUCS

Kérésre fürdőköpenyt, köntöst és papucsot biztosítunk, csak a szállodai szobán / apartmanon belül használhatóak.

FÜRDŐSZOBA SZÉK, CSÚSZÁSGÁTLÓ SZŐNYEG

Kérésre a fürdőszobába kisebb méretű fürdőszoba széket, csúszásgátló szőnyeget biztosítunk.

HAJSZÁRÍTÓ

A fürdőszobák hajszárítóval felszereltek. A működéshez helyezze a szobakártyát a hálózati kapcsolóba. A hajszárító használata:

– kapcsolja be a falra szerelt egység bekapcsoló gombját

– tartsa nyomva a hajszárító gombját a használathoz

HÁLÓZATI ADAPTER / TÖLTŐÁLLOMÁS

Nemzetközi használatra alkalmas hálózati adapter, illetve különböző elektromos eszközök töltésére alkalmas adapterek, kábelek a recepción kérhetők.

HÁZIKEDVENC

Szállodánkba kutya, cica behozható felár ellenében. 1 kedvenc / szoba: 15 Euro éjszakánként. Póráz, szájkosár használata szükséges. Kérjük ne hagyja felügyelet nélkül kedvencét.

HÁZIREND

A házirend a szállodai szobája ajtaján, vagy az apartman falán található. A házirend elfogadásra kerül bejelentkezéskor. Kérjük tartsa be a házirend szabályait. Kérdéseivel forduljon a recepcióhoz.

HULLADÉKKEZELÉS, SZEMÉT

Örömmel vesszük a szelektív hulladékgyűjtést, melyhez zacskót a szekrényben talál. Pótzacskó igényét kérjük a recepción jelezze.

INFORMÁCIÓS ANYAGOK, TÚRÁK, JEGYEK

Információs anyagainkat megtalálja a recepción: térkép, városnéző programok, túrák, hajókázás, folklór programok stb. Jegyek kaphatók a recepción.

INTERNET

Szállodánk vendégei részére biztonságos internet kapcsolatot, ingyenes és korlátlan WIFI elérhetőséget biztosítunk.
A vezeték nélküli hálózat jelszava rendszeresen változtatva van és csak a hotel vendégek számára adható ki. Aktuális jelszavát kérdezze recepciósunktól.
Kérjük, hogy személyes információinak megóvása érdekében, ha befejezte az internet használatot, ne felejtsen el kijelentkezni fiókjaiból. Visszaélés esetén a szálloda nem vállal felelősséget.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy valamennyi okos eszköz feltörése vagy az arra való kísérlet bűncselekménynek minősül.

ITALFELSZOLGÁLÁS A TERASZON ÉS LOBBYBAN

Kérésére hideg és meleg italokat szolgálunk fel a szálloda teraszán és a lobbyban. Aktuális itallapunkat az asztalon és a bárpulton találja. Italfelszolgálás 7:00 – 22:00 óráig. Kérjük számláját távozás előtt egyenlítse ki.

JÁTSZÓSZOBA

A játszószoba az étterem mellett található és kizárólag szülői felügyelettel vehető igénybe.

KÁROKOZÁS, KÁRTÉRÍTÉS

Kérjük minden berendezési tárgyat rendeltetésszerűen használjon. Amennyiben károkozás történik, az okozott kárért kártérítést kérhetünk.

A házirend megszegése, így például a szobában, apartmanban való dohányzás is 100 Euro költséggel jár.

Szobai berendezéseket, tartozékokat, törölközőket és párnákat tilos a szobából, apartmanból kivinni! Amennyiben extra takarításra van szüksége, kérjük jelezze a recepción!

KERÉKPÁR, BICIKLI

Kerékpár tároló a hátsó teraszon található. Parkoláshoz tolja fel biciklijét a bejárati rámpán és balra kerülve a szállodát a teraszon megtalálja.

KONFERENCIA TEREM / TÁRGYALÓ

Tárgyalónkat örömmel ajánljuk céges, illetve privát összejövetelekre 15 főig, konferenciatermünk akár 25 főig kényelmes. Bővebb információt itt talál.

KÖNYVTÁR

Olvasni szerető vendégeinket szeretettel várjuk az étterem melletti könyvtárunkba. Pihenősarkunkban kényelmesen válogathat könyveink között. A könyvek kölcsönvehetőek, köszönjük, hogy elutazás előtt visszateszi őket.

KULCSKÁRTYA

A kulcskártya a szoba kinyitására és a szobai elektromosság használatára szolgál. A szoba kinyitása után, tegye a kulcskártyát az ajtó melletti hálózati áramkapcsoló dobozba. Kérjük, a szállodából való távozáskor a kulcsot a recepción leadni, vagy a self check out dobozba bedobni szíveskedjenek. Elvesztése estén: 5 Eurot kérünk kártyánként.

LÉGKONDICIONÁLÁS, FŰTÉS

Szállodánk szobái télen fűtöttek, nyáron légkondicionáltak. A hűtést-fűtést vendégeink egyedileg szabályozhatják. Használata:

 • Elindításához győződjön meg arról, hogy minden ablak teljesen be van csukva és a kulcskártya a hálózati áramkapcsoló dobozban van.
 • Amennyiben a termosztát nem világít, úgy a bekapcsológombbal lehet bekapcsolni.
 • A + / – jellel változtatható a hőfok.

Gold Hotel Budapest egy zöld szálloda, így télen maximum 24 fokra, nyáron minimum 22 fok választható.

Gold Apartments lakásokban a fűtés termosztáttal egyedileg állítható. Légkondicionálás nyáron 10 Euro / éjszaka áron bérelhető.

MINIBÁR

A minibárt mindennap újra töltjük és fogyasztását a szobaszámlájára terheljük. Kérjük legkésőbb elutazáskor egyenlítse ki minibár fogyasztását a recepción. Árainkról a minibár felett található, beárazott minibár listán tájékozódhat.

MOSÁS, VASALÁS ÉS RUHATISZTÍTÁS

Igény szerint vendégeink részére külön térítés ellenében, mosási, vasalási és vegytisztítási szolgáltatást biztosítunk. A szekrényben találja a ruhák leadását segítő zacskót és az előre beárazott mosatási listát. Kérjük az összekészített zacskót hozza le a recepcióra a kitöltött listával. Amennyiben pót zacskóra van szüksége, a recepción tud igényelni.

A szolgáltatás igénybe vehető: Hétfőtől-Péntekig

Felvétel reggel 9:00-ig. Elkészülés minimum 24 óra.

1 órán belüli vasalási szolgáltatásunk hétköznap 9.00 – 14.00 óra között érhető el.

Kényes anyagok kezelését nem vállaljuk.

Vasaló és vasalódeszka a recepción kérhető. Kérjük vigyázzon a berendezésre és vasalás végeztével húzza ki a vasalót a konnektorból.

Vegytisztítást külső céggel végeztetünk, melynek díjazása és időtartama a külső szolgáltatótól függ. Szállítási díjért plusz 15 Eurot számolunk fel.

MŰSZAKI HIBA

Amennyiben szállodánk területén műszaki hibát észlel, elromlott berendezést, kiéget villanykörtét talál, kérjük mielőbb jelezze a recepción, vagy tárcsázza a ’0’-t. Segítségüket köszönjük!

ORVOS

Kérjük, forduljon a recepcióhoz a nap 24 órájában, vagy tárcsázza a ’0’-t. Mentő 104.

ÖNÁLLÓ BEJELENTKEZÉS / SELF CHECK-IN

24 órás előzetes regisztráció esetén önálló bejelentkezést biztosítunk. Ide kattintva töltse ki űrlapunkat vagy:

A regisztrációhoz szükséges dokumentumokat kérjük küldje el a budapest < kukac > goldhotel.hu e-mail címre lefényképezve:

 • útlevél kép + lakcím

vagy

 • személyi igazolvány mindkét oldala + lakcím kártya mindkét oldala

és minden esetben írja le telefonszámát is.

Amennyiben minden vendég (beleértve a gyermekeket is) dokumentumának másolata időben elküldésre került, úgy szobakulcsát, apartmankulcsát várakozás nélkül megkapja recepciónkon.

Kérjük vegye figyelembe, hogy önálló bejelentkezés esetén a házirendet automatikusan elfogadta.

ÖNÁLLÓ KIJELENTKEZÉS / SELF CHECK-OUT

Önálló kijelentkezés esetén kérjük időben rendezze számláját!
Távozáskor dobja be kulcskártyáját a recepción kihelyezett self check-out dobozba.

PARKOLÓ

A szálloda hátsó udvarában szállóvendégeink részére parkoló áll rendelkezdésre. A parkolás díja: 15 Euro / jármű / nap. Kérjük ne hagyja autóját a piros vonalon. A parkoló járműben hagyott értékekért, valamint a parkoló járművekben mások által okozott károkért felelősséget nem vállalunk. 

PÁRNA MENÜ ÉS EXTRA TAKARÓ

Az Ön maximális kényelme érdekében a szobájában található párnákon és paplanokon túl további különböző fajtájú párnák és takarók is elérhetőek szállodai szobáinkban és apartmanjainkban. Párna menünk tartalmaz toll, pehely, bambusz, memória és side sleeper párnákat.

Plusz párna, plusz takaró igényét kérjük jelezze recepciós kollégáinknak. Kérje párna menünket és válassza ki az önnek legmegfelelőbbet.

Antiallergén ágynemű kérését minimum 48 órával érkezése előtt jelezze.

POSTAI CSOMAGOK ÉS ÜZENETEK

Szállodánkba érkező postai csomagokat és üzeneteket a recepción átvesszük és vendégeinknek továbbítjuk.

RECEPCIÓ NYITVATARTÁS

Recepciónk 0-24-ig nyitva tart.

REGGELI

Naponta 7:00-10:00 óra között éttermünkben büféreggelivel várjuk.

Reggeli csomag igényét min. 24 órával utazás előtt jelezze a recepción.

Reggeliválasztékunk a Gasztronómia menüpontban tekinthető meg.

REKREÁCIÓ ÉS KERT

Töltődjön fel egy hosszú nap után relaxációs kertünkben, teraszainkon. Kölcsönözhető csocsó, minigolf és bowling készlet. Közelünkben ajánljuk a Mass Fitness Centert szolgáltatásait.

REPTÉR ÉS JÁRATINFORMÁCIÓ

Az utazási idő szállodánk és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között körülbelül 30 perc. Kérjük, szánjon elegendő időt az utazásra, beleszámítva a városi csúcsforgalmat, időjárási tényezőket, ünnepeket és rendezvényeket. Baleset esetén a forgalom leállhat, ezért érdemes a reptérre 1-2 órával korábban kiérni. Recepción kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre járatinformációkkal, transzfer foglalással kapcsolatban.

SZOBASZÉF

Kérjük használja az ingyenes szobaszéfet:

 • Üssön be egy 3-6 jegyű számot, és nyomja meg a # gombot.
 • Nyitáshoz üsse be a megadott kódot.

A szobákban, apartmanokban hagyott értékekért nem vállalunk felelősséget. Kérjük mindig tartsa ajtaját zárva.

SZOBASZERVÍZ

Töltse kellemesen pihenését és válassza szobaszervíz szolgáltatásunkat 7.00 – 10:00 & 12:00 – 22:00 óráig.

Megrendelt ételét kitálaljuk, melyet kényelmesen elfogyaszthat szobájában.

További részleteket ide kattintva talál.

TAKARÍTÁS ÉS ÁGYNEMŰ CSERE

A napi takarítást 9:00-14:00 között végezzük. Amennyiben nem kér napi takarítást, kérjük tegye a „Do not disturb” táblát a kilincsre.

A díszes ágytakaró egyben védi is ágyneműjét. Amennyiben nincs szüksége rá, dobja a szekrény tetejére. Ágyneműt 3 naponta ingyenesen cserélünk. Amennyiben igényli, felár ellenében lehetőséget biztosítunk a naponkénti ágynemű cseréjére is. Ez irányú kérését szíveskedjék a recepción jelezni.

TALÁLT TÁRGYAK

Kérjük, forduljon kollégáinkhoz, ha valamit itt felejtett. Itt hagyott élelmiszert nem őrzünk.

TELEFON

Recepció: 0
Másik szoba hívása: 1-es gomb, és szobaszám (pl. 25-ös szoba: 125)
Apartman hívása: 2-es gomb, és apartman szám (pl. 2-es apartman: 202)
Külső vonalért tárcsázza a 0-ás gombot és kérje recepciós kollégánktól, aki felkapcsolja Önnek. Díjazása percdíj alapú és a hívás irányától függően változik.

TELEVÍZIÓ

Többnyelven, előre programozott tévé csatornák állnak vendégeink rendelkezésére. Kérjük a tévét ne mozgassa és ne programozza el.
Részletes csatornakiosztást ide kattintva talál.

Tévé csatornák:

 • magyar 97-108
 • angol 1-9 +79
 • német 11-25
 • francia 31-32
 • olasz 33-47
 • lengyel 50-51
 • román 60
 • spanyol 80-82
 • orosz 91-96

Rádió csatornák:

 • magyar: 341-344
 • olasz: 201-210 + 340
 • szlovén: 215
 • spanyol: 330-335

TISZTÁLKODÁSI SZEREK

A fürdőszobában sampon, tusfürdő, vattakorong, fültisztító, zuhanysapka, papír zsebkendő áll rendelkezésre. A recepción igény esetén fogkefét, fogkrémet, borotvát, testápolót, intim betétet, füldugót tudunk biztosítani.

TÖRÖLKÖZŐ

Zöld szállodaként igyekszünk a környezetünk terhelését csökkenteni. Kérjük tegye ezt ön is. Vigyázzon törölközője épségére, használja rendeltetésének megfelelően. Cipőpucoló készlet, sminklemosó vattakorong és zsebkendő a fürdőszobafiókban található. Törölközőt a szobából kivinni tilos! Amennyiben fürdőbe megy, válasszon strandtörölközőt a recepción.

Törölközőcsere napi takarítással történik 9.00-14.00 óra között.

TRANSZFER

Fix áron transzfert biztosítunk a repülőtérre vagy a repülőtérről. Taxi transzfer igényét jelezze 24 órával előre a recepción, vagy töltse ki online űrlapunkat itt.

TŰZVÉDELEM

A tűzesetek elkerülése érdekében kérjük, mellőzni szíveskedjenek a saját tulajdonú elektromos készülékek (pl. kávéfőző, merülőforraló, vasaló stb.) szobai használatát. Az épületben tűzjelző berendezések és porral oltó készülékek kerültek kihelyezésre. A szobákban és apartmanokban füstérzékelő berendezés található. Tűz esetén vendégeinket szirénahang figyelmezteti. Ilyen esetben kérjük, hogy a szobákban kifüggesztett menekülési útvonal szerint hagyja el az épületet. Tűzriadó alatt a lift használata tilos! Kérjük, hogy minden esetben a helyiség elhagyásakor az elektromos berendezéseket szíveskedjék kikapcsolni.

A füstjelzőket tilos letakarni, a szobákban tilos a dohányzás, beleértve az elektromos cigarettázás is. Tilos a szálloda területére és az apartman épületébe behozni robbanásveszélyes, gyúlékony anyagot, vegyszert! Tűzoltók: 105

ÜNNEPNAPOK

Hivatalos ünnepnapjaink: január 1.; március 15.; Húsvét péntek, Húsvét hétfő; május 1.; Pünkösd hétfő; augusztus 20.; október 23.; november 1.; december 25-26.

VARRÓKÉSZLET

A szobájába bekészítve varrókészletet talál.

VENDÉGÉRTÉKELÉS / VISSZAJELZÉS

Vendégeink véleménye kiemelten fontos számunkra. Kérjük Önöket, hogy a recepción található vendégkérdőívünk kitöltésével segítsék munkánkat. Véleményét ide kattintva is megoszthatja velünk. Köszönjük!

VÉSZKIJÁRAT

A szálloda épület vészkijárata a recepción található, a szobák ajtaján kifüggesztett menekülési útvonal pontosan megmutatja helyét.

ZAJ, FÜLDUGÓ

Szállodai szobáinkat tripla vastag üveg védi a külső zajtól. Bár a külső zaj zárt ablakoknál nem tud behatolni, a vasbeton födém szállítja a hangokat, így hallhatja szobaszomszédjait. Szállodánkban épp ezért csendrendelet lép életbe este 22.00 óra és reggel 7.00 óra között. Kérjük jelentse recepciónkon, ha valaki megszegi a csendrendeletet és ezzel zavarja pihenését. Recepciós kollégáink azonnal intézkednek, hogy mielőbb visszakapja nyugalmát. Füdugót bármikor kérhet recepciónkon. 

Kellemes időtöltést kívánunk!

A Gold Hotel Budapest munkatársai